Åjjamejjen

Veckorna går i ett huj och förändringarnas vindar blåser förbi. Jaa det är väl så livet är. Eller som dottern konstaterade igår kväll (natt) ,med ironi i rösten, till sin bror; "Vi har flyt nu"
Hej på er

Lugnet har lagt sig

Jag ser fram mot en lugn o skön helg.
I eftermiddag ska vi o titta på Emmas dansuppvisning och det ska bli både spännande och kul. Hon är så duktig min tjej.
För övrigt är hon duktig annars också. "Sommarjobbet" hon fått är redan förlängt med en 75 % tjänst i höst. Hon får lön för den möda hon lagt ner.
Robin började ju sin anställning i november och är nu huvudskyddsombud så det går bra för honom också.
Mina älskade barn
       

I morgon är det ju mors dag. Vad gör vi då? Jag vet inte riktigt men vi åker kanske till Värmskog o tar med "mormor" till Värmskogscafét och äter en räksmörgås. Det var uppskattat i fjol iallafall.


Alltså en helg där jag bara gör trevliga saker (nja, ska nog städa lite också) i lugn och ro. Inget läsande om pedagogiska dilemman och inget skrivand. Nu är jag klar med år 2 så nu ska jag bara läsa det jag känner för.

Det har lagt sig ett lugn hos mig ang hösten också. Jag ska börja i Långserud i en 1-3:a eller 4-6:a och även använda min specialpedagogiska kompetens och det ser jag verkligen fram mot. Det verkar vara en underbar skola och en bra styrelse. Jag får dessutom en bra rektor.

Det går bra nu

Händer mycket nu

Nu har jag äntligen lämnat in år 2:s sista examinationsuppgift. Ok, jag får säkert göra en och annan ändring men det är ok tycker jag. Själva arbetet är iallafall gjort. I och med det så är två tredjedelar av min utbildning klar. Efter att jag är helt färdig ska jag inte gå en enda kurs till.......kanske. Skönt ska det bli iallafall. (sök på ordet examination på google på bilder, sån examination har jag inte gjort).


Jag går ju i väntans tider också. Kanske kanske får jag ett svar i dag och då lovar jag att komma med ett avslöjande. JAG VILL INTE VÄNTA LÄNGRE.


Nu ska jag sätta mig ute med min andra kopp kaffe och bara vara en stund sen åker jag hem till mor en sväng. Hur eftermiddagen ser ut vette tusan.


Hur ser er söndag ut?

Tävlingsdags igen

Nu är det mors dag snart och då vill mor säkert ha en fin nessesär. Den kan ni vinna hos morsan & jag. Gå in på deras sida o kolla på den och massor med andra fina saker de har gjort.
Lycka till

Nejmen hoppsan

Jag antog Pillargontantens utmaning att göra ett personlighetstest. Och så här bidde det;

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Vilken tur, då har jag ju hamnat rätt.

Gå in själva här och kolla vet ja


En kaotisk period..........

........i mitt liv är nu till ända. Simpelt tycker många som har det värre. Skitjobbigt ändå tycker jag.
Hursomhelst är detta till ända och jag siktar framåt med tillförsikt. Spännande saker händer och jag har hemligheter igen. Det avslöjar jag nog lite längre fram. Håll tummarna bara.

Helgen har varit bra och nu ska vi grilla och titta på hockeyfinal.

Till veckan har vi födelsedag här, dottern har börjat gå brevid på sitt sommarjobb, jag ska till Säffle och röntga min axel och sen på ett samtal, Klassen ska på Skol-DM i Kristinehamn och Örebrodagen blir denna vecka en Årjängdag istället. Spännande vecka.

Hur ser er vecka ut?

Kram på er o glöm inte att heja fram Sverige i hockeyfinalen


Mitt gamla jag????
Vart tog jag vägen?
Jag är normalt en optimistisk och positiv person men det är inte mycket med det nu.
Man tröstar de sina, har omsorg om andra, pysslar och donar så andra har det så bra som möjligt. Man strir med myndigheter och andra instanser för att andra ska ha det bra. Och vet du? Jag trivs med det. Men så kommer det tillfällen när andra tycker att man gör för lite och fel trots att man har vrängt in och ut på sig. Vad händer då? Man rasar. Om det händer flera gånger i rask takt av någon som inte förstår? Man rasar djupare och det är tungt att ta sig upp.

Idag känner jag en oerhörd besvikelse och jag har varit arg + att tårarna har trillat. Vad gör jag nu då? Jag går och lägger mig, gråter en skvätt till och tycker vansinnigt synd om mig själv och vältrar mig i självömkan så får vi se om det känns bättre i morgon.


Varför.....

....krånglar min bloggsida???????

Underbar Helg

den får ni i bilder.

Sigge har varit hos oss och han dricker helst vatten ur glas men han måste känna om det är blött först (flera gånger). sen är det ju ovanligt korkat att försöka äta räkor när man har en innerktt i huset.
En ny rabatt grävdes klar i fjol och nu ska den planeras. Jag orkade inte hålla mig i eftermiddag så det blev början på ett "lanne" också. Fulla backen i pissmyror :(
Idag, söndag, blev det en tur till Esters café för pelargonköp och fika.


Den inköpta pelargonen heter Lord Bute och är hopplös att få att övervintra. Ja ja men den är vansinnigt vacker.

Hur var din helg?

Kungar o annat dr.t

Nej det tycker jag ju inte egentligen men i går fick jag mig en rejäl tankeställare. Jag har frågat mig varför jag lär mina elever på särskolan om kungar och årtal. Vi repeterar och de glömmer osv. De har naturligtvis mål de ska uppnå enl. alla regler men igår kom jag på det primära; För att slippa vara med i Big Brother. Jag har betalt för att vara en förstående människa och inte döma andra. Jag till och med är sån utan betalt (för det mesta). Jag pratar lite skit om andra, sådär till husbehov men även det har blivit bättre. Lite förutfattade meningar har jag också och vi kan inte döma när vi inte kan allas bakgrund MEN en del människor är ju helt korkade ärligt talat (eller spelar de bara?). De tror att vår kung heter Karl XIII och funderar (seriöst) över om vi måste ändra på Valborgsmässoafton när vi får en annan kung. Men herregud :(

Och på tal om idioter så har amerikanarna skjutit Osama Bin Laden. :)

F´låt mitt utbrott men sån är jag.


Karl XIII

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu