Krönika!?!?

Nja jag vet inte det men en liten tillbakablick iallafall. Av någon anledning kan jag inte gå tillbaka på min blogg för att hjälpa minnet på traven men det gick inte. Jag får helt enkelt förlita mig på minnet.

Våren 2011 lunkade på. Jag började och avslutade min fjärde termin i Örebro. Samtidigt sökte jag nya jobb och fick ett som klasslärare i en 1-3:a på Långseruds friskola. Kul. Kärlekens vindar i familjen bytte riktning eller tappade riktning kanske är rätt definition. Dottern tog studenten, fick sitt första jobb och jag tackade för mig i Årjäng.
Sommaren 2011 var mycket efterlängtad men har väl varit sådär rent vädermässigt. En lugn o skön sommar.
Hösten 2011 inleddes med en start på ny kurs, den 5:e (näst sista), i Örebro och nya jobbet för mig och resa till Kreta. Men gud så härligt. Sonen flyttade hem och dottern fick en tillsvidareanställning och sökte en universitetsutbildning i....Örebro och då började det letas lägenhet minsann.
Vintern 2011 Tyvärr blev det inget för dottern i Örebro men lägenheten fixades om än i Karlstad efter lite förhandlingar och maktmissbruk. Jag har avslutat min näst sista kurs i Örebro och jag behöver väl inte nämna att jag har blivit med en ny vinterbil...som vanligt.

Det var i korta drag hur 2011 har varit. Det har hänt en del och det kommer det även att göra 2012. (Bra saker)

Jag avslutar 2011 och börjar 2012 i lugna mak. Vi äter gott, dricker lite gott rödvin och skålar i ett glas cider innan vi tar natten. Hur firar ni in det nya året?


Gott Nytt År alla mina vänner


Inläsningsdag

Idag och även igår så har jag jobbat hemifrån. Det är himla skönt faktiskt. In emellan hinner man med både kaffe, datorn, Wordfeud och att städa. Jag har lagt upp tiden så det passar mig. Jag har dessutom hunnit med promenader. Jag ska ta ett kort på mitt fina regnställ som jag fick i julklapp av styrelsen i Lånserud. Har lite ont i ryggen nu så jag tror att jag lämnar jobbet för idag.

Annandagen

Vaknade vid halv 6 och låg vaken ett tag, somnade om o vaknade 9.40. Inte bra för ryggen. Igår fick jag ont i halsen som bara den och kunde nästan inte svälja kvällsmaten men idag är det lite bättre. Ska dricka mycket kaffe så går det nog över.

Hur som helst har julen varit lugn och skön. Tomten kom med det han skulle och alla är nöjda. Jag har hållit mig från chokladen men druckit desto mera glögg. Min hemgjorda är slut nu så jag får nog göra en ny sats inför nästa år.

Hur ser denna dag ut då? Ja inte vet ja men en promenad blir det väl. Är inte helt kurant så det kanske inte blir så mycket mer.

Vad gör man en annandag?

God fortsättning på er


Välkommen tillbaka Susanne

Tack så mycket. Äntligen har jag fått tillbaka tiden. Tiden att städa, bara sitta, finnas till för min familj och annat som gör livet meningsfullt. När jag satt på bussen till Örebro i torsdags för att åka in på sista lektionstillfället så tänkte jag tillbaka på de 2 1/2 åren jag har gått hittills. Har det varit värt det? Har det gett mig något varaktigt och inte bara flyktigt för stunden? Det har varit så ofantligt jobbigt ibland och jag har varit så avskärmad från livet stundvis så det har varit sjukt. Vad kom jag då fram till? Jo det har varit värt det. Det har gett mig värdefulla stunder som räcker både för stunden och för livet. Tänk vad mycket jag har lärt mig när jag tänker tillbaka på vad jag visste/kunde för snart 3 år sedan. Jag har lärt mig oerhört mycket från litteratur, både bra o dålig sådan, jag har träffat lärare med varierande kvalitéer men framförallt har jag lärt mig mycket från mina kurskamrater. Tack snälla ni för ovärdeliga (snart) 3 år.Jag har också fått den utbildning jag suktat efter och som ska bli mitt yrke i en framtid. Och jag hoppas Linda att du förstår hur oerhört tacksam jag är för ditt samtal på vår promenad för 3 år sedan. Tack
Ljuset i tunneln

Idag var det sista gången Örebrogänget var samlade. Nu har vi en träff kvar i höst o då är vi indelade i smågrupper. Till våren ska vi in på handledning lite sporadiskt. Jag har delade känslor för detta. Den övervägande känslan är ändå att jag ser ljuset i tunneln. Det börjar ta på krafterna att vara inne på mitt 10:e år av studier (på rad). Men jag kommer att sakna gänget oerhört. I morgon är det fredag o jag kan inte sluta tidigt men men. Sen är det ändå helg. Skönt o välbehövligt o läsa o skriva ska jag. Vad ska ni göra till helgen då?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu