Lite av varje

Min sommarfrukost, fil, ägg, kaffe  men de senaste dagarna har jag bytt ut jordgubbarna mot linfrö och juicen mot vatten.

Igår hade vi en skön dag ute på sjön. Vi hade med oss lite lätt lunch och fika. Vi solade och badade i flera timmar. Jag badade typ 6-7 ggr. Vi fick lite besök under dagen också.

På kvällen stack vi ut till ett berg och grillade och fiskade lite gott till Dennis, även kallad kattfan, som jag passar det här veckan.

Mina pelargoner börjar slå ut nu här och var. Ett litet galleri:
           
Och så avslutar jag med en hiss och en diss.
Hissen: Läraryrket. Behöver jag säga mer just nu
Dissen: Det får de som är ute i naturen och äter, dricker och har det mysigt MEN som inte plockar med sig skräpet. SKÄMS.

Nu ska jag vika tvätt!!!!!!!!!!!!!!!

Hej

Joora satt

Valrossen har landat. Jag tog årets första dopp idag efter drygt en timmes promenad. Döm om min förvåning när inte ens jag tyckte det var kallt. Det måste jag göra om.
:) :)

God morgon

Än så länge har jag inte vänt på dygnet och det är skönt. Jag går upp i tid, vid 8, gör mig en god frukost och sitter länge och läser tidningen. Faktum är att jag, efter en veckas ledighet, har lite långtråkigt. Vad ska jag göra hela dagarna. Ems längtar efter lilla O så hon städar, tvättar, viker tvätt (lite grann), städar bil, kyl, frys mm mm + att hon jobbar. Nu är K här och då har hon lugnat sig lite. Nyttigt att lilla O är borta, eller? Ja kanske men inte för länge. Än så länge är hon på gott humör.

Dagen idag då, vad har den att bjuda på? Ska försöka sola lite och i eftermiddag ska någon komma och titta på Clion som jag nästan skänker bort. Ta den, snälla!!!!!!! och sen vete tusan vad jag ska göra mer. Det kanske är detta som kallas semester.
Ha en skön dag


Ps Läste att Michael Jackson är död, stämmer det eller? Han som skulle bli så gammal!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bilder efter vägen


Jag tog mig en promenad på drygt en timme och passade på att ta några bilder. Först gick jag förbi några vackra hästar som såg ut att njuta av det vackra vädret, för att sedan gå förbi några (två tror jag) älgar. De syns inte här med de står brevid björken. När jag började prata med dem så gick de sin väg. 
    
  
Jag svängde in mot Láa och se vad jag hittade


Jag fick en liten nostalgitripp vid Láa och dess parkering. Kommer ni ihåg?
  

Jag hade lite sällskap på vägen innan jag kom till Ems nya arbetsplats, Järnvågen. Där är det fotoutställning i sommar.
 

När jag nästan var hemma gick jag ut på det berg min mormor alltid velat bygga en liten stuga på och sämre utsikt kan man ju ha.
         

Det var min promenad ikväll.

Hej

   

Dagen efter

Då var årets midsommarfirande slut. Tack alla ni som var med och ni som ordnade för en fantastiskt trevlig kväll. Ett extra tack till värdparet som fixade till och donade trots regn. Kul var det och nya bekantskaper stiftades.

Hur är dagen idag då? Helt ok faktiskt. Naturligtvis är jag trött o "sleten" men klockan blev ju faktiskt bort emot 3. Jag har legat och läst nästan hela dagen (för boken måste ju bli bättre längre fram) med gott samvete. Jag behöver ju inte känna nu att jag slösar bort en helg. Jag ska inte jobba på måndag. OCH boken har blivit bättre.

En promenad stod på programmet idag men jag har inte tagit mig i den kragen idag. Kanske sen!!!!!

Nu ska jag köra om den tvättmaskin som jag glömde hänga igår
Hej

GLAD MIDSOMMAR

Jag önskar er alla en riktigt härlig midsommar
Mor och dotterdag

Jag och Ems åkte till stora staden Karlstad i dag. Oj vad vi handlade. Väskor, skor, underkläder, överkläder, jeans, mascara, vykort, IKEA-grejer mm mm. Vi åt gott på Mama´s och fikade på kafét vid H&M inne i stan. Dyrt blev det men jag gillar våra stadsturer. Nu sitter jag helt slut vid köksbordet med en ljummen öl och kollar in mina inköp.

Jag var även in på tre systembolag för att köpa en flaska Törley men den var slut överallt. Jag köpte en annan istället. I morgon kommer sonen med flickvän hem så man får umgås med honom lite också.

För övrigt så avslutades mitt läsår med ett nederlag i fråga om assistenters vara eller inte vara. Nu har jag semester och bryr mig inte om jobbet fram till 11/8 (min och dotterns namnsdag för övrigt).
Ha en bra kväll ni där ute.1 dag kvar

Nu bär det snart av till det här läsårets sista arbetsdag sen blir det 53 lediga dagar, eller 8 veckor om ni hellre vill det.

Sommar

Ni kan vara lugna

Jag ska inte lägga ut några kort från gårdagens invigning. De få korten jag tog är så kraftigt censurerade så för grannsämjans skull så förvaras de i hemlighet.
Hur som helt så var eftermiddagen/kvällen fantastiskt trevlig och jag måste säga att det är praktiskt att börja redan kl 16.00 för att gå och lägga sig kl 22.30 istället för att det ska bli så himla sent. Idag är jag pigg och mår prima.

Nu bär det av till mina hemtrakter, Värmskog, för att förhoppningsvis titta på lilla O när han spelar fotboll. Hejs VSK.

Ha däÅssa var det lördag igen

Var hos grannen igår. Det var trevligt. Drack en flaska Törley. Himla gott mousserande ljust rosévin.
Nu kommer det snart en leverans av pizza som ska inmundigas. Sen bär det av till invigningen av Ågrens väg (var det väl det ska heta). Då blir det lite sill o potatis och jag undrar om det inte skulle serveras champanje också. Det ska bli trevligt.
Ska försöka få lite kort på spektaklet.
Vi hörs sen

Vi är fler

som har vackra pelargoner.Här kommer några av dem. Lite dåliga bilder men ni får hålla till godo ändå.

        
Mallorca                                 Maveric star                       Rouletta


 
Inte en aning                   Tobaco nåt tror jag. Hittar inte lappen just nu.

Och så har jag en vacker bild till


Arbetskamratens schillerstövare som är 8-9 veckor här.

Idag när jag kom hem från jobbet så gav jag mig i kast med att plantera och dona i växthuset. Sen blev jag hungrig för att sedan falla i paltkoma. Jag hade två val; 1 sova middag (6 på kvällen!!!), 2 klippa gräset i grönområdet. Jag valde nr 2 och känner mig mycket nöjd med det.

Jag vill önska alla som behöver lite lycka till också. Det är tentor, operationer (ett par stycken) och "sluta röka- uppgift". LYCKA TILL.
 
Nu ska jag pyssla lite och sedan blir det en relativt trögläst bok och sedan natta.
Kram

En-två veckor kvar.

Till veckan är det sista elevveckan och jag har hunnit det jag tänkt. Betygen är satta och jag är nöjd. Måndag ska eleverna baka gott, tisdag är en vanlig skoldag, onsdag är brännbollsdag, torsdag är mentorsdag. Den hade vi här för ett par veckor sedan men vi tar och städar ur bänkar, plockar ihop och går till hamnen och käkar glass eller nåt. Fredag är skolavslutning och vi slutar kl 11.00. Det ser väl ut som en hyfsad vecka.

Veckan därpå ska vi på personalresa, tisdag-onsdag är kompetensutvecklingsdagar (hu vilket långt ord) och torsdag är planeringsdag eller om man vill och kan en kompbar dag. Gissa vad jag gör?!?! Och sen då; SOMMARLOOOV till 10:e eller 13:e augusti mmmmmm.

Vad ska jag göra idag då? Inte en aning. Pilla lite på pillisarna, gå ut å gå med Sunlinda, hämta dottern i Grums, lämna och hämta gurkplantor hos syrra bl a. Jo då det finns allt att göra.
Ha en bra dag

Fredagkväll

Igår kväll  var jag på uppträdande och jag kan bara säga en sak; Har ni möjlighet att gå på detta, Klässbols högstadium och gymnasium, så ta chansen. Där finns några, en hel hoper faktiskt, som vi kommer att höra talas om i framtiden.  Jag har tidigare berömt Lilla O och hans storasyster Tilda och nu fick jag även uppleva lillasyster K och hennes talanger. Du, K, har en musikalisk framtid. Vi satt där i 3 1/2 timme inkl. paus men himmel vad fort det gick. KANON. Dessutom fick jag träffa mormorn som jag har haft som "lektant" eller vad jag kallade henne för. Kul, det var längesedan G.

Nu har jag tittat på talang och det var väl ok, tagit ett glas (ok, 1 1/2)  vin. Det var väl också ok. Jag ser fram mot en skön helg men sovmornar. Det känns som jag behöver det nu.

Ha en skön helg

Utmaning och annat smått o gott

Jag har glömt utmaningen jag fått från olika håll men jag ska försöka mig pådetta nu.
Sju sanningar om mig:
* Dålig karaktär (för det mesta)
* Alldeles för snäll (för det mesta)
* Är paniskt rädd att det ska hända mina barn något hemskt
* Otroligt optimistisk
* Slarvig och noggrann (motsägelsefullt, jag vet)
* Livsnjutare
* Bra självförtroende

Möjligt nu att jag kommer att tycka att det var fel grejer jag tog upp men så här är det just nu.

Annars i övrigt känns livet ganska ok. Jag har snart 7-8 veckors ledighet att se fram emot och jag är nöjd med livet. Naturligtvis kunde en del saker vara bättre men va f-n det kunde ha varit riktigt illa också.

Ha det bra ni där ute nu och var rädda om er.
Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu