Sista dagen i maj

Jag visste att det skulle hända. I morse när jag år frukost kom jag på att jag glömt hala flaggan igår. Aj aj aj. Fort som ögat var det gjort halv 7 i morse.

När jag kom hem tog jag mig en tur till solariet men där var det kö. Hem o på med joggingskorna i stället och tog en promenad/joggingtur för att få bort lite av träningsvärken som jag drog på mig i lördags. Skönt. Jag mötte en gammal man på vägen och han konstaterade att det var så vackert med båtarna ute på sjön och det vackra vädret. Vad som var vackert mer var hans ögon. De var de vackraste jag sett tror jag.

Här kommer några kort som jag tagit denna sista majdag.

Vägen till bussen i morse var en vacker promenad

Den vita pionen har aldrig blommat tidigare men det har dillpionen.

En lite syrénkvist tog jag med hem från promenaden.

Ha en bra sista vårenkväll

Wood joggen...

...är det idag o jag ska vara med. Har inte kunnat träna nåt pga mitt 3-4 veckors halsont men promenera 5 km orkar jag ju.

Uppdatering:
Jag sprang en hel del faktiskt. Tiden blev 38 minuter. För två år sedan (tror jag det var) sprang jag på 41 och då hade jag ändå tränat lite och INTE druckit vin kvällen före.
Dukriga jag.
Jag var även en av de (+Sanna och några till) som värmde upp i spöregnet. Skulle jag göra bort mig kunde jag lika gärna göra det rejält.
Kul var det iallafall och jag återkommer även 2011.

Tävling

Jag hänger på Pillargontantens tips om en tävling.
UlrikaSyr lottar ut trew vackra två pann/grytlappar och ett pocketfodral.Häng på du också och var med i tävlingen.

Händelserik helg

Oj oj oj. Det här helgen har gått i 200 knyck.

Fredag; Ljusparty med efterföljande.....ja vad ska jag kalla det? Vinkväll? Tack iallafall för en trevlig kväll.

Lördag; Maskerad (Emmas) med Disneytema där jag var Peter Pan. Emma vann röstningen som bäst utklädda. Hon hade ju faktiskt sytt sin kreation själv. När kalaset var färdigt (seent) fick ungdomarna gå o lägga sig medan jag städade upp. De skulle ju på konfirmation i Värmskog och hämtas 9.30. Bilder kommer som jag lovat men kameran är med på konfiramtionen.


Söndag; Mer städande. Kaffefrämmat kl 16.00 för att gratta Robin. Tog sen en tur till kyrkogården och kollade in farmors och svärfars gravar. Jag kunde konstatera att farmors var jättefin med fina penseer. Den sköts av kyrkan. Är det dom som planterar så fint då? Svärfars sköter vi och där plockade jag bort vissna snittblommor och rensade lite bland penseerna så nu är det jättefin där också.

Nu ska jag tillbringa lite tid ute i spacen sen blir det lite skriva av.
Hej så länge


Maskerad

Nu har vi maskerad på Råbäcksgatan och jag är Peter Pan.


Fler bilder kommer.

Grattis.....

..... Robin på födelsedagen. Ytterligare en anledning att hissa flaggan. Att Robin är 21 är inte så farligt. Jag kommer ihåg det "som om det vore igår" men att jag då var 23, skulle fylla 24 det är ju hundra år sedan. Uj uj uj.


Idag har jag betalt in avgiften till Wood joggen. Vårruset i morgon får jag hoppas över. Är fortfarande genomförskyld. Det var samma visa ifjol. Då var det Isa som fick ta min plats. I år har jag ingen aning hur dom gör.
 
Är hemma och är sjuk. Vad ska jag hitta på då måntro. Ta en kopp kaffe kanske för det är ungefär vad jag orkar just nu.

Hej så länge


Fototriss

Veckans fototriss har temat STARK. Jag har lite dålig fantasi just nu eftersom jag ligger hemma med feber o halsont men några lite äldre kort har jag hittat.
Håll till godo

Det ligger en STARK känsla i den här bilden.


En STARK känsla för männen i familjen när vi var i Turkiet.


Ännu STARKare känsla när jag och dottern ar på AC/DC

Fler biler på temat stark finns Här

Lördag

I går var vi på Kvarnen i Borgvik och åt god mat i gott sällskap. Himla trevligt.


Idag har jag grejat ute o suttit o solat. Inte många knop idag inte men jag har gjort årets första rabarberpaj.

Nu grillat o sallad till något tv-program. Vad ska man välja?


Gu kväll

Tebaka

Surkärrnga ä tebaka.
För att förskona er från en massa gnäll kan jag bara säga att det varit jobbigt ett tag men det blir nog snart bättre...väl?

Trött o sliten

Idag är jag helt slut. Förskyldningen bryter inte ut och jag tror det tar på kroppen. Örebrodag i morgon och jobb på fredag sen får jag nog vila lite under helgen. Ska försöka ta lite sovmorgon om det går.

Har inte gjort mycket i eftermiddag och nu går jag nog o lägger mig.
Natti natt

Deklarationen...

...är klar och jag är nöjd. Hoppas bara skattemyndigheten är det också så vi kan få våra pengar till Frankrikeresan. Det ska bli sååå skönt och kul.

Idag blir det studiebesök till Skoghallsverken (Gruvön kunde inte ta emot i år) och NWT. Jag blir hämtad ca 9.20. Spännande.

Nu ska jag göra färdigt mina traderaaffärer och göra mig i ordning mm så bär det i väg. Ha en bra dag där ute.

Söndag.....

.....och vackert väder. Undrar vad dagen har att bjuda på? Om jag får bestämma så blir det att torka av golven, ta hand om lite tvätt, höfsa ihop lite, en promenad och lite trädgårdsarbete. Läsa behöver jag också göra. Det blir säkert nåt mer.

För övrigt vill jag rekommendera en himla bra bok som jag lyssnar på nu. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson. Så himla bra. Läs/lyssna på den.Nu tar jag tag i dagen. Hej så länge

 


Tillbakablickar

Ett inlägg från maj 09 och ja jag kom in på kursen och nu är snart första året avslutat.

Separationsångest

Ja då var ytterligare en kurs slut på universitetet och varje gång det händer så får jag separationsångest. Jag har fått frågan "Har du läst färdigt nu då?" Och svaret är "Nej, inte om jag kommer in på kursen jag sökt till hösten. Den är på tre år!!!!!" ja men vad är det som driver en??? Rapporten är iallafall inlämnad och jag är nöjd.
                                                                                                

Annars handlade mina inlägg mycket om mina odlingar i växthuset.
Kolla fler tillbakablickar från maj 09  här.

Valborg

Jag firade Valborg hemma i soffan framför tv och dator. Jag hade inte riktigt kopplat att det var Valborgsmässoafton. Det klarnade först när jag satt på bussen till jobbet. Sagt och gjort ringde jag till dottern som skulle direkt till Arvika efter skolan och förmanade till en lugn o fin Valborg. "Du kan va lugn mamma, jag ska inte dricka något". Bra. Efter flera kontakter så var mamma lugn när de försäkrade att de var på elevhemmet.
Sonen var jag chaufför till. Till Borgvik for vi vid 8-halv 9 tiden. Jag tog en sväng i Sjöhagen men där var det dött i alla hus utom "vårat". Där verkade de ha kalas. Jag tog ytterligare en Borgvikssväng vid halv 3-3 för att hämta hem ungdomarna.

Jag vaknade vid 6-tiden och kunde inte somna om, gick upp och åt frukost och nu sitter jag här vid datorn och löser även lite korsord. Jag har även konstaterat att det inte är bara vinet som gör mig dålig i magen dagen efter, det måste vara dåligt med sömn också.

Hoppas ni har haft en bra Valborg och att det gick lugnt till väga.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu