Gott Nytt År

10 grader "mildare" ute idag. Skönt. Då kanske det kan bli en promenad.
Jag vill önska er alla en riktigt trevlig Nyårsafton så hörs vi igen nästa år igen.
Kram på er alla och ett riktigt


Eftertanke

så här i slutet av året.
Vi går mot ett nytt år och ett nytt årtionde. Då är det dags att stanna upp och tänka efter. Hur har det varit? Jodå, tackar som frågar. De vanliga klyschorna; jag och min familj är friska och det går bra för familjen trots allt. Jamen egentligen då? Att vara älskad av de sina, att ytterligare en jul förflutit i barndomshemmet tillsammans med mor att trivas och mår bra på jobbet/utbildningen är rent fantastiskt. Att lögner och skitprat  uppdagas, egoismer får vinna och avundsjuka härja fritt är däremot mindre fantastiskt. Tyvärr är det nog det som jag minns starkast, kanske pga att det är det jag avskyr mest. Denna otroliga falskhet. 2010 blir även det ett övervägande bra år, det vet jag.

Gott Nytt År


En bra dag

Idag har jag gjort lite nytta. Städat en del, läst litteratur men framförallt hittat bra litteratur på nätet och Karlstads universitet så nu får jag nog åka dit i morgon. Sen är det bara att läsa och skriva. Uppgiften är på 7-8 sidor och ska vara inne nån gång i början av februari så det fixar sig nog. Jag har dessutom fått valt ämne själv. Någonting om lärares förhållningssätt mot eleverna, följder, konsekvenser, åtgärder mm. Spännande o kul.

Nu är det den här strykningen också. Är det något på tv i kväll som man kan stryka till? Får kolla det.

Hoppas även ni andra har haft en bra dag.

Go förmiddag världen

I morse vaknade jag okristligt tidigt. Närmare bestämt när en väckarklocka började spela strax före 5. Jag låg ett bra tag och funderade på hur jag skulle göra men till slut gick jag upp. Hade legat o funderat på en bok jag behöver så sagt o gjort så startades Ems dator upp och boken blev beställd. Jag hann med lite blogg o fb också.

Mina leder mår lite så där i dag när det har blivit mildgrader så jag funderade på ett alternativ till Naproxen. Då slog det mig att jag en gång i tiden var med i en Qi-gonggrupp och det var bra för mina leder. Sagt o gjort (igen) så letades cd:n fram och jag körde ett pass. Det kändes himla skönt om än mentalt till att börja med. Detta måste utföras när ingen riskerar att se mig för lite mysko ser det ut. Qi-gong, spikmatta o promenader, det måste väl vara bra? Jag provar.
 +  +  =
Julafton var en lugn o skön tillställning hos mormor i Värmskog. Det fattas lite släktingar men så blir det ibland. Många klappar, god mat o skön stämning var det iallafall. Hoppas ni hade lika bra. Kvällen avslutades med hemfärd vid halv 9, På spåret och sedan bums i säng. (Inte konstigt man vaknar vid 5 och vill gå upp!!!!!!)

Ha en lugn Juldag där ute och ta en promenad


God Jul

Jag vill Önska er alla en riktigt God Jul och hoppas att ni får riktigt många klappar, god mat och en skön helg


Inte riktigt klar

med julen än. Kanske lite mer pynt men framförallt en tur till the big city i morgon. Jo jo men jag tycker att det ska bli kul (om vi delar på oss).

Nu funderar jag på om jag ska ta natten eller hinner jag julpynta bloggen först kanske. Ja vi får se.

Nattinatt *)

Pepparkaksbak

Nåja, lite ovanliga former på årets pepparkakor. Kan det bero på att vi fått ytterligare en rockare i släkten?

Lite kärlek också

Himla goda blev de också

Nu tar jag natten
Natti natt

Helgen är slut

och det har varit en mycket bra helg. Lilla O och Ems har varit hemma nästan hela helgen och även Robin o Sandra var hemma på lördagskvällen. Det är inte ofta vi alla är samlade och det är mysigt när det händer.

Jag har kastat massor från vinden under helgen, Ems o Lilla O bakade pepparkakor och klädde granen. På lördag kväll ville ungdomarna ha julbord och i går kväll blev det taco.

Nu kör jag en o en halv dag till sen ni........

Ha en bra dag

Äntligen

Nu har vi köpt oss ett hus i Grums och sålt vårt hus i Borgvik. Med äntligen menar jag egentligen inte att komma bort från Borgvik utan äntligen är affärerna klara. Det har gått vansinnigt fort med en fruktansvärt jobbig budgivning på huset i Grums. Hur som helst så är det nu klart och flyttningarna sker i Mars. Borgvikingarna kommer att få himla trevliga grannar, det kan jag nog lova.

Ett annat äntligen är naturligtvis att det är fredag och två dagar kvar att jobba innan jullov på 2 1/2 vecka. Det är som du skriver Erika, nu är det bra att vara lärare. Det är det för övrigt annars också.

Hur ser den här helgen ut då? Granen ska kläs, jag tror med hjälp av Ems o ev. Lilla O, pepparkakor ska bakas, knäck ska göras, sill, både vanlig och vegetarisk, ska läggas in och..... vad ska man göra mer så här nära jul? Städa har vi ju för hundan gjort i flera veckor nu. Ja jag hittar nog på något.


Ha en trevlig fredagkväll

Örebrodag

Ytterligare en Örebrodag till ända. En bra dag med intressanta diskussioner.

I morgon ska jag bjuda på tårta på jobbet och sen är det bara två dagar kvar. Jullovet är mer än efterlängtat och det ska bli helt underbart.


Ha en bra torsdag

Lucia

Vaknade av att två katter bråkade på altanen. Ett otäckt läte. Frukost, tidningen, traderaaffärer och lite dator sen ska jag baka lussekatter. Mor o Syrran kommer på Lussekaffe i eftermiddag (även för att gratta färdigt Ems).

Helgen i Karlstad var kanon. Av Scandic fick vi en svit och ett fat med choklad o frukt o lyckohälsningar på bröllopshälsningar. Middag åt vi på Munken och det var helt underbart gott. Vi avslutade kvällen i Scandicbaren innan vi tog natten. På lördag tog vi en tur på Bergvik o köpte lite julklappar innan vi åkte hem.
   
Ett mycket gott vin på Munken. Någon som känner igen det?

Visningen av huset gick bra. Det kom fyra av sex bokade men de som kom verkade intresserade, särskilt två par. Vi får se hur det blir. Även huset i Grums kom det fyra par och det verkar som om åtminstone ett par är intresserade. Synd. Det är bara att avvakta nu.

Ha en bra dag, denna frostbitna Luciadag.

Tänkvärt

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:  

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
 

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.
 

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.
 

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
 

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
 

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som
familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.  

Småstenarna representerar andra saker som betyder något
, som hem, jobb och bil.  

Sanden representerar allt annat -
småsakerna.  

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
 

Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
 

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.
 

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
 

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.
 

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.
 

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
 

Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


Betrakta denna berättelse och ta den till er.

Trött...

....som grisen är jag. Det snurrar på i en väldig fart och just nu känns det som jag inte riktigt hänger med. Men rätt som det är så kan jag stanna upp lite, om typ två veckor. Hur skönt ska det bli.

Ha en bra dag


God morgon

Sitter nu här och väntar på en besiktningsman o mäklaren Sara. Som fler av er redan märkt så ska vi byta ut vårt paradis mot ett annat paradis. Vi har visning på lördag med flera spekulanter så det går nog bra. Sen ska vi ju ta vägen någonstans också o vi har tittat på ett hus i Grums. Som ni kanske förstår så är min önskan av tomten i år att detta ska gå i lås på ett smidigt o bra sätt.


Igår eftermiddag var hela fam. Hartin med en respektive på konsert i Arvika. Det finns många duktiga ungdomar men Lilla O glänste mest (är man partisk tro). En fantastiskt bra konsert. Det kan bli extraföreställningar av det där.
   
Ha en bra dag trots regnet


Stämmer testet?

Kolla på testet om det stämmer på dig.

Siffran Ett:
Som etta är du självständig och även självkritisk eftersom du vill vara nummer 1. Du är en mycket ansvarsfull person som är duktig i ditt arbete, vilket kommer att leda till att du lyckas att uppnå dina mål. Är målet att bli chef är utsikterna mycket goda då du har starka ledaregenskaper. Allt du tar dig för kommer att gå vägen, även om vägen ibland blir lång.

Tänk på att vara ödmjuk och på att inte köra över andra människor. Märker du att det viskas bakom din rygg bör du nog tänka efter hur du agerar och kanske visa lite mer hänsyn.

Eftersom du har höga krav på dig själv har du också krav på din älskade. Helst ska hon/han ha lika höga ambitioner som du och vara mån om sitt yttre. I ett förhållande hittar du ofta på små roliga saker, som ni kan göra tillsammans, för att komma bort ifrån den trista vardagen.

Ditt liv regeras av solen och de bästa färgerna för dig är gult och brunt.


Jodå jag har stora amitioner när det gäller mitt jobb men jag anser att jag visar så mycket hänsyn att det ibland drabbar mig själv. Min älskade tyckte det var dags att hitta på de små roliga saker som står i testet. Solen bara älskar jag både på vintern och sommaren, gult är väl ok men brunt är en favorit.

I handväskan

Detta är mitt innehåll i min handväska.

Till skillnad från många andra så har jag inte ob/bindor i min väska eftersom det inte är nödvändigt. Annars har jag många nödvändigheter. Almanacka, plånbok, nycklar o mobil(som jag tog kortet med) är nog det jag aldrig åker utan. Det finns även savetter, paraply, lussebullrecept, uppblåsbar kudde, läkerol, glasögon, vantar o grejer till läpparna (läppstift o lypsyl), headset, o pennor i förbannelse. Å säkert nåt mer.
Vad har ni i era handväskor?


Award

Jag har fått en award av Pillargontanten. Tack
Med denna award så följde det med ett litet "uppdrag", att berätta 10 saker om sig själv!
Det är ju inte helt lätt
  1. Jag är född på Centralsjukhuset i Karlstad 1965, en höstdag i september. 
  2. Jag bodde hos min mor o far ett tag, min far flyttade o när jag var ca 2 år flyttade jag till fosterföräldrar i Värmskog:)
  3. Har alltid haft många släktingar o rörigt som bara den. En farfar, en mormor, en morfar (inte samma släkt), en hög med syskon på lite olika ställen osv. 
  4. Har två underbara ungar! Det största som hänt mig.
  5. Är gift med min ungdomskärlek, och vi håller ihop fortfarande... Mannen med stort M
  6. Älskar all slags korv (inte isterband). Den kan ätas varm eller kall, kokt, stekt eller grillad. mmmmm
  7. Tycker om tystnaden på mina promenader, och går gärna ensam!
  8. Har alltid velat lära mig engelska men är mer naturvetare o då är det svårt.
  9. Det absolut värsta jag vet är när vårdnadshavare utsätter sina barn för tråkigheter och inte får/tar emot någon hjälp. Eller myndigheter som inte tar ropen på hjälp på allvar.
  10. Min mamma har nästan alltid varit hemmafru. Fanns alltid där jag vi skulle till skolan och alltid när vi kom hem. Min stora trygghet.
Så, det ar det, hoppas det var något ni inte visste sen förrut, Skickar den vidare till
Annzingen, Erika, Isa, LindaMarie J 
Skriv gärna några rader, när ni antagit awarden :O)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu