Skönt

Nu är vi äntligen klara med farmors lägenhet. Skönt. Nu in i duschen för att sen åka på mys i Borgvik. Heller inte dumt

Fritid?

Javisst men totalt ensam. Gubben jobbar och ungarna har flytt. Lite tråkigt har det allt varit. Jag har spelat spel och tittat på gladiatorerna. Det är inte bra det programmet men det finns ju inget annat att se en lördagskväll. Om man nu måste titta på tv.
Är det någon annan som har något bra förslag?

Fritid

Från Wikipedia

Fritid kallas den del av dygnet och veckan som inte upptas av arbete, måltider och sömn. Fritid är således i strikt mening all den tid som en person förfogar över själv. I praktiken är den upplevda fritiden avsevärt mindre när en stor del av tiden åtgår för hushållsarbete och resande till och från arbete eller fritidsaktiviteter.

Brist på upplevd fritid kan orsaka symptom av stress och trötthet, vilket fått till följd att från år 2004 förekommer friskvård som av läkare förskriven åtgärd, till exempel fysisk aktivitet på recept (FaR). I föreläsningar och litteratur om stressrelaterade sjukdomar rekommenderas att "riktig" fritid alltid bör förekomma och därför planeras in.

Fritidsbegreppet kom till i samband med industrialiseringen. Tidigare hade jordbrukssamhället inte innehållit tid för någon "fritid".

På kommunal nivå var det tidigare vanligt att fritidsfrågorna hanterades av ett fritidskontor vid en särskild fritidsnämnd men numera har dessa nämnder ofta slagits samman med till exempel kulturnämnderna. Därmed har två vitt skilda världar mötts. Fritidssektorn har handhaft ärenden kring sport och rekreation med inriktning på den rörliga rekreationen (parker, lekplatser, strövstigar, bad- och grillplatser och liknande). Kultursektorn har handhaft ärenden kring litteratur, musik, konst, teater och dans.

Fram till 1987 var fritids- och rekreationsanläggningar inte tvungna att ha bygglov. Men från den nya plan- och bygglagen infördes då lovplikt för nöjesparker, djurparker, idrottsplatser, skidbackar med liftar, campingplatser, skjutbanor, småbåtshamnar, friluftsbad, motorbanor och golfbanor.


Milstolpe

Idag var en Örebrodag, en av få den här terminen. Examensarbetet har startat och det känns bra. Inte alls så där jobbigt som alla säger. Som tur är så är vi fler i gruppen som känner så. Nästa träff är 28 feb och det är en del som ska göras innan dess. Nu ska jag iallafall sova. Natt natt

Sköt om er

och var rädda om er. Ta till vara på det liv ni har.
Ville bara säga det.

I övrigt knallar livet på och det är väl ganska likt sig. Jag jobbar och studerar och har nu kommit ytterligare ett steg till mot.....jag inte vet jag. Hur som helst så lämnar oss Emma nu i början på februari. Då flyttar hon hemifrån. Hon har köpt en lägenhet på Råtorp. Och jag vet att när våren kommer så börjar även Robin titta sig omkring efter eget boende...igen.
Jag kommer att sakna dom oerhört men men.

Nu blir det lite läsa, lite skriva och idrottgala.


Vardag igen

Jag har i och för sig arbetat vardagarna under jul o nyår men det känns ändå som att vardagen börjar nu. Julen är bortstädad, jag har börjat med mitt läsande o skrivande igen o på jobbet är vi på G. Eleverna kommer på onsdag. Har er vardag börjat?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu