Trattkantarellsoppa
4 port
1 lite färska trattkantareller (3-4 dl förvälda)
1 msk smör
1 l grönsaksbuljong
1/2 dl torr sherry (jag tog Bristol Cream)
1/2 dl finhackad gul lök
1/2 dl fintärnade morötter
1/2 tsk Timjan
1 msk tomatpuré (jag tog ketchup, hade ingen puré)
3 msk vetemjöl (eller nåt sånt till redning)
2 dl creme fraishe
1/2 tsk salt
1/2-1 krm cayennepeppar
Stek lök, morötter o trattisar i en stekgryta. Häll på buljongen och strö i kryddorna och blanda i purén. Koka. Ju längre desto mindre tuggmotstånd. Gör en redning. Det sista blandas sherryn och creme fraishen i.
Om man inte vill ha bitar i soppan så går det att mixa den helt slät. Makalöst god
1 lite färska trattkantareller (3-4 dl förvälda)
1 msk smör
1 l grönsaksbuljong
1/2 dl torr sherry (jag tog Bristol Cream)
1/2 dl finhackad gul lök
1/2 dl fintärnade morötter
1/2 tsk Timjan
1 msk tomatpuré (jag tog ketchup, hade ingen puré)
3 msk vetemjöl (eller nåt sånt till redning)
2 dl creme fraishe
1/2 tsk salt
1/2-1 krm cayennepeppar
Stek lök, morötter o trattisar i en stekgryta. Häll på buljongen och strö i kryddorna och blanda i purén. Koka. Ju längre desto mindre tuggmotstånd. Gör en redning. Det sista blandas sherryn och creme fraishen i.
Om man inte vill ha bitar i soppan så går det att mixa den helt slät. Makalöst god
Kommentarer
Trackback