Kycklinggratäng
4 port
4 st Kycklingfiléer
smör att steka i
1 tomat
1 kruka Basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt o peppar
2 dl riven ost
Servera med nykokta haricot verts
1. Putsa kycklingen o banka ut den lite försiktigt så den blir jämntjock. Stek så den får fin yta.
2. Skiva tomaterna tunt. Lägg filéerna i en ugnssäker form och lägg tomatskivarna på. Repa av alla basilikablad, hacka o strö över kycklingen.
3. Rör ut senapen i grädden o pressa i vitlöken. Blanda i creme fraichen, salt o peppar. Häll detta över kycklingen och strö till sist över osten.
4. Gratinera i 20-25 min
5. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i några minuter o servera till gratängen
Detta ska vi äta till kvällsmat. Någon vill nog ha ris till också
Kommentarer
Postat av: ErikaÖ
Gott ska jag prova ngn dag! (U tomater).
Postat av: Sussilusen
Om vitlöksklyftorna är stora, ta bara en då. Jag gillar vitlök men två stora blev lite för mycket.
Trackback