Skööönt

Vilken helg.

På fredag hade vi en fantastiskt trevlig kväll först hos Annzingen sedan på Sommarvik med god mat och dryck och sist avslutade vi kvällen hos R-M, en del av oss iallafall :).

Igår, lördag, tog vi en tur till stora staden för att köpa lite kryddväxter och naturligtvis fick vi med oss lite annat också. Sen hade vi en lugn och skön tv-kväll och tittade på Robinsson. Jag säger bara en sak; KATASTROF.

Idag på mors dag tog vi en kaffesväng till svärmor, åkte hem och grejade lite, gluttade lite på elittravet (hade faktiskt spelat och fick 5 rätt) för att senare på eftermiddagen åka till mor för att äta tårta. På vägen hem köpte vi med oss Värmskogs räksmörgås (jag tog den "lilla"). Mmmm

Nu är det snart kvällen och då blir det en bok och spikmattan.
Kram på er

Fredag :)

Ja, så var det då fredag igen. Sitter ensam på jobbet nu och äter en fantastiskt god sallad och ska göra mig iordning för att gå ut med arbetsgänget. Vi ska till Sommarvik och äta och dricka gott.


Det kanske är läge att fira lite också. Det är vackert väder, snart sommarlov men framförallt så lyckades jag fixa till det på jobbet ett år till. Det gäller att vara enträgen, saklig och konstruktiv. Bra jobbat Sussilusen :).

Ha en trevlig fredag så syns vi säkert under helgen

/Sussilusen

Nu är det kvällen......

.......och jag har lagt mig i sängen för att kolla lite dator, läsa en dålig bok (är det någon som har något bra att låna mig?) och sedan sova.

Idag har det varit en mycket varierande dag. Jag hade lönesättningssamtal och är nöjd med det jag fick. Klart man vill ha många tusenlappar i löneökning men man måste vara realistisk också.

Däremot ligger hotet över mig att minst en, kanske två av mina tre assistenter får sluta (en ska i så fall ersättas med någon som jobbat längre i kommunen), en musiklektion försvinner och kanske även musikterapin. Med tanke på vilka elever (och hem) jag jobbar med så är detta katastrof. Mitt (och naturligtvis och inte minst assistenternas) jobb går i stort ut på feeling vad det gäller hur eleverna mår och har det. Den feelingen bygger man upp under lång tid och raserar på en kvart. Då blir jag lessen men jag ger mig inte utan kamp. På 7 elever är det lite väl mycket besparingar tycker jag.
Thumbnail
Vi hade iallfall en mentorsdag här hos mig i går och jag guidade dem runt i Borgvik så de blev alldeles vilsna. Jag hade en snabblektion om kvarnen och järnet, vi plockade slaggsten (med en förklaring vad det är) och tog en medhavd fika i hamnen innan vi åkte till mig och grillade och spelade kubb. En underbart mysig och vacker dag.


Natti natt

En underbar helg

Det är så skönt med en lugn och vacker helg. Idag har jag varit ute o grejat mycket. Vaknade kl 6 så jag har ju hunnit en del.
 
Och konstaterat att mina plantor viss har växt sedan sist fast jag inte har tycket det. Inomhus har jag ägnat mig åt att baka tekakor som vi ska ha till räksmörgås ikväll. Gott.
Jag har också passat på att plocka in en bukett liljekonvaljer nu när dottern inte är hemma. Om hon kommer hem i morgon så åker de ut.

Det är helt underbara blommor men de är ju vackra utomhus också.
Nu ska jag ta mig en dusch, göra goda räksmörgåsar och sen ta en gin o tonic.
Ha en trevlig kväll
angel smiley

Puh

Nu har jag satt mig med en kopp kaffe efter en hektisk förmiddag. Vi ska ha lite kalas för sonen och mamman har donat med "lite" mat å så. Kyckling i lergryta, sås till den, kycklinggryta, fläskfilé i gräddsås, vegetabilisk tacopaj, vegfilé med gräddsås, gjort ren en stor gryta färskpotatis som ska koka lite o sen in i ugnen, bryggkaka....ja, det var nog det. Jag känner mig mycket nöjd.
                
Nu blir det som sagt en mugg kaffe o sen lite småstäd. Se hela bilden
Om jag är riktigt effektiv hinner jag nog med en promenad innan de kommer kl 2. Ska nog testa det här med stegräknare igen. 10 000 steg per dag va?

Jag och mannen var ute och gick en dag och träffade på en kul typ

Hoppas ni får en bra dag
Hej

Jag tycker att det räcker snart nu......

I går fyllde sonen 20 år. Han fick lite presenter redan på tisdag kväll men igår fick han en stor present.
Ett råddjur rätt in i den nylagade och nylackade framskärmen (och huven och innerskärm och.....). En tråkig födelsedagspresent. (Uppskattad kostnad 15 000-20 000 kr) 
Men....ungdomarna klarade sig och, fick jag reda på idag, försäkringsbolaget betalar hela kalaset. Skönt.
Med andra ord rekommenderar jag helförsäkring och djurkollisionsförsäkring i kombination när man bor i Borgvik.
Hoppas ni hade en bättre dag
Hej

En händelserik dag för en bondtös

Låg länge i morse. 10 var klockan när jag gick upp. Oj oj. Jag var nog mersliten än vad jag trodde. Efter frukost så fick sig golven en rejäl omgång. Hämtade Ems i grums, hem och sedan bar det iväg till Esters café. Med tankarna på den stackars pojke som omkom på sin motocyckel i Nysäterskurvorna så kom jag då fram till Nysäterskorset. Jag stod där och väntade på att få köra ut när det small mitt framför mina ögon, typ tre meter framför mig. Ja jädrar vad bra det ändå gick.
Dags för en hiis och en diss alltså:
Hissen går till de tre poliser som ändå till slut kom. Proffsigt möte.
Dissen går till gamla insnöade gubbar som vill skylla ifrån sig trots det uppenbara och när följden kunnat bli katastrofal. Kan bara säga Fy dig.
Lycka till Linnéa, hoppas det ordnar sig för dig. Kör försiktigt grabbar, ni har en bit kvar (de tre drabbade).

Jag tog mig ändå till Esters café och om det berodde på min tidigare upplevelse eller vad så hade jag inget där att göra. Det fanns inget för mig där. Om ni kan hjälpa mig att sätta namn på min pelargon så tar jag tacksamt emot det. Jag kommer inte ihåg vad du sa när du var här Lotta. Oranga pistiller, bladen är mörkgröna med ljusare gröna kanter. Blomman påminner om äppelblom.


När jag kom till Nysätersbron så var det broöppning. Det tror jag aldrig jag varit med om.



Nu har jag kört Ems till Värmskog, satt mig i soffan, kollar datorn lite och ska väl kolla lite tv. och....



Ha en bra kväll

Separationsångest

Ja då var ytterligare en kurs slut på universitetet och varje gång det händer så får jag separationsångest. Jag har fått frågan "Har du läst färdigt nu då?" Och svaret är "Nej, inte om jag kommer in på kursen jag sökt till hösten. Den är på tre år!!!!!" ja men vad är det som driver en??? Rapporten är iallafall inlämnad och jag är nöjd.
                                                                                                
I morgon ska jag försöka jobba trots att jag inte känner mig helt ok men vad tusan, detta går inte. Jag är ju inte sjuk (känns det som ibland, eller?) Tråkigt bara att jag inte kunde vara med på Vårruset men min stand in, Isa, sprang hela vägen. I´m impressed.

Lotta; är det den här helgen det är pelargondagar på Esters café?

Nu blir det natta för mig så träffs vi en annan dag.

God morgon

Vaknade kvart i 5 i morse. Kan bero på att jag sov så mycket igår. Har fortfarande feber men känner mig inte lika svullen i öron o hals.

Jag körde Ems till lilla O igår och döm om min förvåning när vägen till Värmskog var alldeles svart och slät som en barnrumpa. De har asfalterat 5,5 km (jag mätte). Wow. Det har inte varit gjort sedan jag var liten och då kan ni tänka er hur längesedan det var. Förövrigt är Ems hemma idag med, trots nationella prov både i engelska o matte. Ont som bara den av blåskatarren + värk i "mensmagen".  Inte bra. Lilla O är tydligen också sjuk men inte av samma orsak hoppas jag!!!

Nu är kaffet klart och jag har tagit fram mina böcker mm så nu ska snart min rapport vara klar. Jag känner mig på hugget.
                     
Såg ni semiuttagningen till melodifestivalen? Vad tyckte ni?


Vi hörs

Gnäll gnäll gnäll

Jag är sjuk och det var längesedan. ThumbnailFeber och tjock i öron ner mot halsen men inte förskyld eller ont någonstans. Jobbmässigt så kom väl detta i skapligt bra tid eftersom terminen snart är slut och ingen speciell planering behövs mer än betygsfunderingar. Privat kom det helt fel. I morgon är det vårruset och det stuper ju för mig, lessen tjejer, nu får någon annan bli sist.

När jag hade kört Ems till bussen och hämtat hennes vaccin i Vålberg ringde jag henne för att höra om hon hunnit med bussen (vi ar lite sena) så satt hon på bussen till Molkom men ville bli hämtad. Hon hade fått blåskatarr. Det vara bara att hämta. Vi passade på att gå in och köpa några skor!!!!!! och handla lite. När vi kom hem var jag helt slut.

Jag tänkte passa på att göra färdigt min rapport som ska lämnas in på torsdag men orkar inte. Jag läser en Harlequin i stället, då behöver jag inte tänka.

Ha dä

Uppträdande

Oj oj oj. Lotta och Stora O. Jag tycker att ni ska vara fantastiskt stolta över era barn. Det var så himla bra i går på Arenan i Karlstad när Klässbols gymnasium var där och uppträdde. De andra var naturligtvis bra de också och när en tjej sjön Flickan och Kråkan så var det kört. Tårarna ville aldrig ta slut. Vilken röst och vilken låt. Tilda sjunger helt underbart och jag skulle vilja höra henne braka lös i en härlig gospel, wow. Lilla O spelade både gitarr o trummor och gör det fantastiskt. Kanon. Ja kära nån. Satsa vidare säger jag. Vi, jag Ems o lilla O avslutade med middag på Vedugnen. Gott, gott.
Thumbnail
Idag har jag tagit ledigt från jobbet och ska dola med lite av varje men nu ska jag skriva på min uppsats ett tag tänkte jag.

Ha en bra dag alla där ute.

Återigen en helg till ända

Och fint har det varit nästan hela helgen. På Valborg hade sonen "lite" grillkalas här så vi kom inte isäng förrän halv 4 och det blev en lite halvjobbig fredag sedan. Efter att ha tagit en vilodag på fredag så har resten av helgen gått i trädgårdens tecken. Så himla skönt det har varit. Jag har planterat om tomater och gurka och sått lite sallad och mangold. Nu är växthuset klart och jag kommer att bara stå där och titta varje ledig stund. Detta älskar jag.

           
De är så små än så länge. Jag ska lägga ut nya bilder till helgen så kan jag jämföra dem.

Ieftermiddag var jag och hämtade Ems i Värmskog och passade på att åka i tid så att jag fick se min forna hembyggd och min "svärson" spela fotboll. Tyvärr förlorade de och lite kallt blev det men spännande var det stundvis och värma mig fick jag göra i bilen sen.

Efter det  åt jag och Ems kvällsmat på Burger King. Nu ska jag stryka jordens tvätt och om jag "hinner" ska jag läsa lite inför min uppsatsskrivning.

Jag önskar er alla en bra kväll så hörs vi säkert under veckan.

Några nya kloka barnaord;
En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.
Kristina 7 år

Go kväll

Stöd unicef

Jag sitter och tittar på humorgalan och det slår mig att det är ett lite märkligt namn på en unicefgala. Det finns inte mycket humor i det grundtemat. Å andra sidan så vore det nog ett jobbigt program annars. Tänk att som 5-åring bli skickad hemifrån och vara tvungen att klara sig själv och söka jobb medan det i svenska tidningar står att dagens föräldrar löneförhandlar åt sina ungdomar när de söker jobb när de är över 20 år. Kontraster. Jag har varit världsförälder ganska länge nu och skulle önska att alla blev det. 100 kr i månaden klarar man sig utan även om man har lite sämre ställt eller hur?


Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu