Söndag

Rubriker kan ibland vara svåra att komma på. Det ska vara lite underfundigt, käckt och informativt. Varför inte bara ta veckodagen? Jag provar får vi se.

Nu har jag börjat läsa i litteraturen till kursen och kommer troligtvis att med jämna mellanrum skriva lite om det jag läser.
Nu läser jag om normalitet. Vad är det? "Normalitet är någon efterstävansvärt. Det är sällan positivt att vara onormal" står det i Pedagogiska magasinet. För mig är det inte normalt att klättra i berg eller hoppa bungy jump. Om någon frågar en om man är normal så är det självklara svaret inte "jaa, det är jag".
I början på 1900-talet på Säters sinnessjukhus var orsaken till sinnessjukdom tex; kärlek, hemlängtan, amerikafeber, tobaksmissbruk, onani, häftig sinnesrörelse, kaffemissbruk, pubertet, havandeskap och klimakterium. Bland de psykiskt sjuka fanns även epileptiker, döva och personer som idag skulle få diagnosen autism.
Vem var normal då frågar jag mig?

Nu lite fix innan föreläsning om LCHF-metoden. Är det normalt?

Ha en bra söndag.

Kräftskiva

Då var den årliga kräftskivan avklarad. Det var både kul och gott och det sköttes snyggt. Jag var lagomt på snusen när jag gick o la mig strax före 12 men mår ändå lite illa idag. Rödvin o magkatarr kanske. Däremot såg festplatsen ut som ett riktigt sjöslag när jag kom ut i morse. Det blåste rejält och det låg både parasoller och partytält (vårat nu trasiga) upp och ner ute i vägen men nu är det städat o snyggt igen.


Idag blir det troligen en tur till Nysäter på Mârten för att inhandla lite bra-att-ha-saker.

Ha en bra dag

Uppdatering: 10 kr-bra-att-ha-grejer (synålar, servetter, bakplåtspapper), rökt sikfilé, 5 påsar gott-på-fil-kärnor och nötter och bröd. Det blev skörden från mârten.


PUH

Registreringen är nu klar och jag är återigen en student men denna gång inte på distans. Jag har örjat runt på Örebros universitet några timmar och fått en massa bra-att-ha-saker!!!!! Nästan svultit ihjäl, letat, hittat mm mm. En spännande men lite rörig dag. Jag är mycket glad för att jag kan universitet-regler lite innan (ofta är de lika på fler håll) för en del saker faller sig naturligt som att alla salar som börjar på 1 ligger på första våningen tex. Var går man med sina frågor är en annan. Hur registrerar man sig både där o på datorn mm mm. Alla de nya studenterna hade panik i ögonen när de gick hem. (Har jag också sett ut så tro en gång i tiden? Troligen)


Här är iallafall en bild på bibliotekshuset där även aulan och ett kafé ligger.
Kul ska det bli men nu ser jag fram mot en lugnare dag i Årjäng i morgon.
Hej på er


Kvällsmåltid

I kväll bestod mitt mål av Krämig kantarellsoppa (med lite bitar av kantarell i) och ett nybakat grekiskt bröd med hackade oliver och fetaost i. Var det gott eller????? Blev jag mätt eller?????? Var det grädde i eller??????

När vi plockade svamp under helgen så tog vi med några taggsvampar som jag provade idag. Varför plockar man inte mer sånt. De är många fler än kantareller, mycket lättare att rensa och ta mig tusan minst lika goda. Men nu är min frys full så det får vänta till nästa år.

Imorgon ska jag på registrering i Örebro så nu tar jag en tidig kväll.
Natt i natt

Tävling var det också


Var med vetja
Gå in på Blondiies blogg

Mycke vill ha mer

Igår 11,2 kg och idag 6,2. Inte illa.

En hälsning till er som undrat; det finns kvar till er också.
Å vad har jag mer gjort idag då? Rensat all svamp som plockades igår och jag vet vad jag ska göra i morgon också och det är värt varenda minut.
Imorgon börjar en ny vecka och vi håller tummarna att den blir bra.

Det var ju det här med småglädjen också men det är väl inte så svårt att gissa en helg som denna. Vackert väder och massor med svamp.

Hej



11 kg

blev dagens skörd

Det finns andra vackra svampar i skogen också

Ha en bra lördag

Helg

Efter en något tumultartad vecka och efter en positiv fredag så har jag tagit helgen. Jag har hunnit med en promenad och ska snart äta taco, dricka vin och titta på friidrott. Skööönt.
Ha en skön helg ni också så kanske vi hörs fler gånger under helgen.
Kram

Kvinnans svaghet mm

Jag skulle ta ner syrenbersån. Orkade jag det? Neej. Skulle klippa gräset i grönområdet. Gick det bra? Neej. Vilken jävla tur man inte är ensamstående. Grannkärringen (typ 65-70 år) står på en stege och rensar stuprännor men hon klarar sig. Tyvärr, men just i dag är det dåligt med småglädje. Ibland blir det bara för mycket tillsammans med annat.
Blä

Oj oj oj

I går när jag och assisterna gick hem så kände vi att vi kunde ta emot eleverna på torsdag på ett bra sätt. Idag när vi kom till jobbet så ställdes allt på ända. Det är väl det som är lite av charmen med mitt jobb. Jag har ju även antytt att jag gillar pappersarbete och nu fick jag så jag teg.
Hoppas ni haft en bra dag för det har jag haft
Kram 

Dagens skörd

   
Blåbär till mormor, kantareller till mig och trattisarna börjar komma.

Å plötsligt...

....tog helgen slut. Nja inte riktigt. Tänkte ta ett sista försök att få lite blåbär till mormor (mamma). Senare blir det en sväng till Arvika och hämta Ems och ev. lilla O. Annars vete tusan vad jag ska göra idag. Bara va kanske.

Jag behöver tips från er LCHF:are. Ett mellanmål som är lätt att göra iordning utan för mycket grejer (stavmix tex). Jag ska ha det på bussen hem vid 3-tiden på vardagarna. Blir så himla hungrig då. Jag brukade ära yoghurt, filbunke mm men det är väl för mycket sött i? Inte filbunke föresten väl?

Å så var det här med utmaningen att hitta småglädje varje dag. Mitt bidrag blir idag vädret. Ok det blåser men solen skiner ju. Jag har också läst Ems blogg från igårkväll. Det är också glädjande mitt i tårarna. 
Ha en bra söndag och missa inte småglädjen 





Helg

Ja då var det helg helt plötsligt. Veckan har varit fylld med gott och ont. Elever har råkat riktigt illa ut, även andra man känner, en "kollega" har dött och det blev väldigt jobbigt ett tag. Men som sagt, det har även varit bra. Att se sina arbetskamrater igen som jag trivs så bra med (nåja även de andra), att få pyssla ihop det så läsåret kan börja på torsdag när eleverna kommer och att en del är förberett när assistenterna mina börjar på måndag och lite annat.
Som tidigare sagt så ska jag börja läsa i höst också så det är lite att lösa och ordna och jag älskar det.

Nåja, helg blev det alltså och helt plötsligt har jag bara två dar på mig att greja hemma. Jag som är van en massa dar. Det är ändå skönt med en vardag. Igårkväll gick jag till grannen och tog ett par glas vin sen blev vi så trötta så jag gick hem å la mig. Idag tog nämnda granne och jag en promenad och nu sitter jag här med en mugg kaffe och datorn. Om en stund ska jag dra igång med städning och lunch och det ska bli.......kul tänkte jag skriva men det var väl å överdriva men jag är positiv till det iallafall. Stryka kankse jag orkar med också och bilen skulle behöva............ Ja ni vet.
Ha en trevlig helg på er

Fy Fan

Vad rör det sig i huvudet på en karl som misshandlar sin sambo och hennes son? Vad är det han vill få bekräftat och av vem? Tyvärr så är detta en del av mitt lärarjobb.

Full fart

Ja då har arbetsveckan dragit igång på allvar och jag är inne på min tredje arbetsdag. Det känns helt ok och jag sitter med massor av planering och pappersarbete och trivs kanon.
Igår åkte jag, Ems och lilla O till Skoghallsparken och tittade på Jan Bylund. Han är för jävla bra. Han gör narr av sig själv, och även andra, och man skrattar så tårarna trillar. Gratis var det också.
Jag vet inte när jag kan åka hem idag men det får iallafall bli en promenad så jag får rensa tankarna lite (och lite motion kanske).

Hoppas ni andra också har en bra dag.
Kram

En bra helg till ända

Då var det ytterligare en trevlig helg till ända.
Idag fick jag ett ryck och gick upp i tid. Jag städade, tvättade och donade. Vad beror det på tro? Det kan bero på att jag la mig tidigt igår och kände mig utvilad men det kan också bero på att det är min sista semesterdag idag. I morgon börjar jag jobba efter drygt 8 veckors ledighet. 26 augusti ska jag in på registrering på specialpedagogikprogrammet i Örebro. Det ska bli så himla kul. Sen kanske inte tiden räcker till för städning och sånt.

Innan jag åker till mormor (min mor) och hälsar på så ska jag sätta på mig mina nya skor och ta en promenad. Jag blev lite trött efter maten så jag behöver piggas upp.

Ha en bra dag ni där ute.

Sooool igen

Idag blir det att ta båten ut till nåt berg och lägga sig för att njuta av sol och värme. Picnic är inhandlat och grejerna är packade. Jag börjar jobba på tisdag och då blir det bara helgturer om vädret tillåter.

I torsdags kom Isa o Simon. Vi åt och drack och klockan blev nästan 3 innan vi kom i säng. Tack för trevligt sällskap. Med andra ord så blev gårdagen som den blev. Vid halv 4 åkte vi till optikern för en synkontroll inför Ems körkort, vi handlade och åkte hem. Efter en tidig kvällsmat gick jag och la mig, läste tre sidor och somnade. Har ändå haft lite kontakt med ungdomarna under kvällen/natten. Sista gången vid tretiden då de var i säkert förvar där de skulle sova inatt. Skönt. Även sonen skickade ett sms vid ett och sa att han blir kvar i stan.


Ha en skön dag


Handledarutbildning

för B-körkort. Drygt som bara den, dåligt med luft och så där lagomt spännande men säkert bra. Nu är det iallafall gjort och det är bara att skicka in papper, betala, vänta på intyg och boka/gå på synkontroll. SEN är det "bara" att köra.
Det blir nog bra. Elkraftsvägen; Here we come.

På tisdag börjar att jobba (kompdag på måndag) och det känns helt ok. Fick ett välkommen-till-nytt-läsår-brev av min chef och ett schema över de elevfria dagarna och egen planeringstid är ordentligt tilltaget. Skönt. Även brandövning och HLR inlagt. Bra. Nu ska jag bara planera in saker i höst så den inte blir så fruktansvärt lång.

Men nu tar jag natten.
Ha dä

Bättre nu

Man behöver en tankeställare ibland. Min önskan att sonen ska få jobb finns kvar men jag har en son iallafall. Lite perspektiv är nyttigt men ibland kommer det som en örfil. Det kanske oxå är nyttigt. 
Har iallafall varit ute i skogen och plockat blåbär o svamp idag. När vi kom hem rensade vi (ja, VI), åt lite lunch, rensade igen och la in gurka. Nu vilar jag nacke o rygg lite innan jag ska ta det sista.

                    Det här är hälften av svampen. Gott gott

Det här en bild från flaskracet i lördags. Först kom det en flaska, sen kom det två-tre flaskor å sen.... kom det massor. Jag hoppas de fann alla flaskorna. Jag vann inget på lotteriet men det går till en god sak så det kvittar.

Ha det bra

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu