Vilken vecka

Första veckan med elever avslutad. En mycket bra skolvecka då mycket har hamnat på sin rätta plats. En fantastiskt trevlig kräftskiva hos fam Jönsson var vi på igår så idag blir det nog mycket friidrott på tv. Det som har varit tråkigt den här veckan, ja rent skit faktiskt, är att Tilda blev sjuk o är nu i hundhimlen. Igår var vi till stan o växlade pengar o idag ska jag nog kolla in klädhögen vad som kanske ska packas ner. Ha en bra söndag.

Limpor o Bars

Här kommer recepten på Limpor och Emmas Bars

Limpor 2 st

Blanda ihop
1 l fil
7 dl grahamsmjöl
1 l vetemjöl (eller rågsikt)
3 tsk bikarbonat
3 dl sirap
1 pkt russin
(Jag tog vetemjöl. Russin tog jag efter smak eftersom jag inte vet hur stort paket som är tänkt)
Ha i den kletiga smeten/degen i limpformar o grädda i 175 grader ca 1 timme.
Plättlätt o gôrgôtt


Emmas bars

Blanda ihop
1 dl cocosflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 dl havregryn eller müssli
2 dl russin
(Jag tog havregryn med röda bär)
Mixa
Blanda i 2 äggvitor

Fördela ut kletet på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 15 min. Skär i lagoma bitar.
(Emma provade att ha i lite sirap o det var också gott o sött)

En redi da

Idag har jag fått en del gjort. Veckorna sen jag började jobba har jag knappt varit hemma så det fanns lite att göra och jag passade på när lusten fanns där. Städat, gjort lingonsylt (liiite), två suveränt goda o lätta limpor, Emmas bars, tvättat, rensat en rabatt o en del annat pyssel.

Tyvärr känner jag mig fortfarande lite halvdålig i halsen o lite feberkänning men det är bara trötthet tror jag.

Nu ska jag äta, titta lite på tv:n o sen tar jag natta tidigt så är jag nog piggare i morgon.
Go kväll

Abstinens

Idag har vi varit på Höglunda i Säffle och jobbat med läroplanen i allmännhet och matte i synnerhet. Himla kul att träffa nya "kollegor" som jag hoppas på ett fortsatt samarbete med och himla roligt att möta så mycket positivt ang Långseruds friskola, men......... jag har abstinens. Jag sitter hemma nu i min ensamhet och hade tänkt att jobba lite men jag kommer inte igång. Det är mycket kvar att göra innan öppet hus på torsdag och innan barnen kommer på måndag men nu är det stopp. Dagarna sen förra måndagen har varit mer än fullmatade så nu kanske jag skulle ta tillfället i akt att ta en skön promenad och ta tag i sjukgymnastiken (slarvmaja). Jaa det tror jag att jag gör. Hej så länge


Söndag igen

Ja så var det söndag igen och jobbet väntar i morgon. På jobbet går det bra även om det är mycket att göra med helt ny verksamhet, nya läroplaner, för mig en ny timplan, ny skollag förutom nya arbetskamrater, lokaler och ett helt nytt uppdrag. Vi har gått över till 40-timmarsvecka och visst saknar jag de där 5 timmarna som fattas varje vecka men jag får lära mig att handskas med det jag har.

Helgen har varit bra. På fredag var vi på 50-årskalas och det var jättetrevligt. Idag ska vi ta en sväng till sta´n.

Ha en bra söndag

Wow vilken dag

Rörigt i huvudet som bara den blev det fram mot eftermiddagen. Som tur var så avslutades dagen/kvällen med en kick-off som styrelsen ordnade i Naturbyn. Tävlingen avgjordes med hedern i behåll o vårt lag vann. Det var stövelkast, tangram, spika i spik, följa knåpigt snöre mm i regn o mycket skratt och det rensade hjärnan. Nu kan jag nog sova trots allt. Jag känner mig mycket tillfreds med min framtid och känner att detta kommer att bli mycket bra.

På väg till Naturbyn


Första priset. Förlorarna fick laga maten och det gjorde de med bravur o med hjälp av kocken.

En bra dag o Längtan

Idag ska jag ta med mor o morbror Allan till Esters café. Vi tar en fika o kollar runt lite i butikerna. Sen åker vi hem till mig o äter lunch. Det tycker jag är en bra dag. I morgon em kommer lilla Tilda hit o stannar till söndag. Henne har jag längtat efter. Och vet ni vad jag längtar efter mer? Måndag för då börjar jag jobba. Knäpp? Ja kanske men så är det. Jag har haft en lång ledighet o börjar ett nytt jobb. Det ska bli så himla spännande o kul. En längtan till är Kreta. Nu är passen klara o det är bara att vänta men först dagen som är idag här o nu.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu