Varmrätten....

...från förra helgen kommer här
 
Biff Bourguignon medvinägrättgrönsaker  4 port
1 gul lök
150g sidfläsk
350g champinjoner
1/2 msk matolja
5 dl rödvin (lite för mycket kanske)
1  dl vatten
1msk balsamvinäger
2 tsk socker
4 msk kalvfond
Maizenaredning (väldigt lite eller ingen alls)
1 1/2 dl syltlök (hälften räcker)
4 skivor biff
vitpeppar
1/2 dl hackad persilja

Vinägrättgrönsakerna
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1 stor broccoli
1 pkt färska haricots verts 150g (jag tog frusna)
1 pkt sockerärtor
flingsalt

Skala och finhacka löken, skär fläsket i små tärningar och klyfta champinjonerna. Bryn i olja i 5-8 min till de får fin färg. Häll bort överflödigt fett och häll på rödvinet. Låt puttra i 3 min. Tillsätt vatten, vinäger, socker och kalvfond och låt koka ytterligare 10 min. (Red av såsen med maizena och) krydda med 2 krm vitpeppar. Tillsätt syltlöken.

Krydda biffen med 4 krm salt och 2 krm peppar. Stek köttet 3 min på varje sida och låt det sedan vila 5-10 min (nja, för mig blev det lite segt och inte varmt nog).

Hacka schalottenlöken, blanda i en skål med olivolja, rödvinsvinäger och salt. Skär broccolin i buketter. Koka broccoli, haricots verts och sockerärtor i rejält saltat vatten i 2-3 min. Häll av vattnet och blanda med lökvinägrätten och 1 tsk flingsalt.

Lägg upp biffen, såsen och grönsakerna på en tallrik och strö persilja över.
Mmmmmm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu