Ny dag

En skön dag idag. Efter frukost o andra morgonbestyr så satte jag mig o gjorde lite läxor trots att jag hade såååå lite lust med det. Då kom en ängel, en räddande ängel. Rose-Marie ringde och frågade om jag skulle med ut o gå. Jaaaa utav fler orsaker. 1 jag slapp läxan 2 jag kom ut på promenad. När hände det senast???

Nu gör jag datorn sällskap ett tag o ska snart koka mig en ,mugg kaffe. Gott.

Ha en bra lördag

Begravning

Nu är det klart. Vi har tagit farväl av farfar (läs svärfar) och det var oerhört sorgligt och oerhört vackert. Ett stort extra tack till Matilda och Oscar för vacker sång o musik. Ni var underbara. Naturligtvis även ett stort tack till prästen Lars.

Byråkratikrånglet fortsätter men förståelsen hos de berörda myndigheterna och annat är stor. Tack för det. Man är inte med om detta så ofta, som tur är, så nån rutin kommer man aldrig till.

Nu ska vi mysa lite i kväll med tända ljus och det blir nog en liten glutt på Let´s dance tänker jag.

Ha en trevlig fredagkväll där ute


Hjärtat hänger med

Idag var jag till vårdcentralen i Årjäng. Smärtan i bröstet var inte magkatarr o inte nåt skit i luftvägarna heller. Det var heller inget hjärtfel. EKG var bra och även blodtrycket. Han, doktorn, klämde på en liten fläck på bröstkorgen o jäklar vad ont det gjorde. Bröstmuskeln är det som spökar. Jag ska inte vila, jag ska träna o stretcha. Ja ja ja jag ska börja träna. Skönt att hjärtat fortfarande är med iallafall.

Ikväll ska jag lägga mig i tid för jag måste läsa lite. Det kanske är det som är fel. Jag kanske läser för mycket, tunkt att hålla ialla böckerna.

Ha en bra tisdagkväll

En konstig dag

Vaknade relativt utvilad och kom till jobbet pigg och på gott humör. Sedan har dagen bara blivit mer o mer förvirrande. En sen arbetsdag slutade iallafall med ett trevligt personalmöte där vi bjöd på semmeltårta eftersom "min" ena assistent fyller år idag. Jag var in på Erixon och köpte ett snyggt snöhalsband till henne.

Idag har min värk, mer stickningar, i bröstet tilltagit. Frågade företagssköterskan om råd. "Gå till vårdcentralen o ta ett EKG" var hennes råd. HJÄLP så allvarligt det lät. Det kan ju vara stress, magkatarr, sträckning eller vad som helst. Trots det så ringer jag nog i morgon iallafall.

Idag har jag betalat in andra delen av handpengen till vår resa till Centralmassivet i Frankrike i juni. Åååå vad jag längtar.

Snart slut på en knäpp, orolig, spännande och förväntansfull dag.
Kram på er

Mmmm

En bra söndag är snart till ända. Skidor på fm (på tv) och vikit lite tvätt. Karlstad på em för att införskaffa komletteringar till begravnings-outfiten. Blev bjudna på Thaibuffé på Bergvik. Rekommenderas varmt. Mmmm.

Igår kväll grillade vi med ett par av ungdomarna, tittade på Robinson och hade en lugn o skön kväll. Vann inget på V75. Bara två rätt. :(

Nu ska jag fixa lite, kaffe blir det senare, En annan del av Köping och sen en tidig kväll.

Gå gärna in på Denna sida för att få tips på aktivitet.

Ha en bra eftermiddag/kväll

Lördag

Efter en lugn förmiddag så är det dags att plocka ihop lite, bädda, sätta upp köksgardiner, göra lunch, ta tag i tvätten mm mm. Jag har även tänkt att titta på trav vid 6-tiden för att se min rad gå in. En skön lördag helt enkelt.
Kvällen får vi se vad den har att bjuda på. Vilken mat, med eller utan ungdomar, vilket tv-program mm

Hoppas er lördag också blir lugn o skön

Hemma idag.........

......men det har ringt mer än det gör när jag är på jobbet. Helt ok eftersom jag jobbar fast hemifrån. Ska på mammografi om en stund.

Har ringt runt lite idag. Det är mycket arbete kring ett dödsfall. Tråkiga saker. Dödsdatum som förväxlas på skattemyndigheten (till datum då man vet att personen ifråga levde), avgifter som inte är specifiserade (och vem orkar bråka om sånt nu), besked som glöms bort att lämnas. Det känns liksom som det är vid såna här tillfällen som saker ska funka lite bättre än annars. Ett stort tack till prästen i går för samtalet vi fick iallafall och för den hjälp han ger.

Nu blir det lite hopplock sen iväg för att klämma ihop det lilla man har.

Ha en bra dag

God morgon

Nu har jag kommit fram till Örebro och väntar på att vi ska börja. Jag gick upp mitt inatten (04.20) för att ta mig hit. Tidigare bussbolag jag åkt med har slutat gå på vardagarna så jag har fått byta bussbolag. Vi får se hur det blir framöver. Jag är i Karlstad strax efter 18.00 så det blir en lång dag men trevlig o intressant hoppas jag.

Ha en bra dag på er

Söndag

Igår var jag hos Grannen Erika på några glas vin. Gott var det o sent blev det o trevligt var det. Även Grannen Rose-Marie var med. Tack för en trevlig kväll.

På förmiddagen idag var jag hos Sunlinda på kaffe. Alltid lika trevligt att komma dit. Återkommer snart igen.

Har tittat på skidor, sprint, och Sverige vann både damer och herrar. Grattis

Vad ska jag göra nu då?

Ensam kväll

En ensam kväll i Borgvik. Jag tog en tur till stora staden direkt efter jobbet och passade då på att köpa med mig sushi hem Mmmmm


Jag ska titta på tv och bara vara för i natt ska jag hämta ungdomar i Karlstad i natt. Alltså Rose-Marie, jag tackar för erbjudandet men ikväll stannar jag hemma men gärna en annan kväll.

Som jag tidigare nämnt så har första skolveckan varit en berg och dalbana men den slutade skapligt och jag kan ta helgen med gott samvete.

Jag har även nämnt att jag varit på min biologiska farmors begravning. Där fick jag även träffa mina biologiska syskon. fantastiskt trevliga "ungar" får man kanske inte kalla dem, de är ju 19 o 22 år. Men trevliga var de iallafall.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll, det ska jag ha


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Pillargontanten och här kommer mitt bidrag:

En optimist är en kvinna som betraktar fettvalkarna som kurvor. /Francoise Hardy
Kvinnans öde är att fettman har en benägenhet att sätta sig på samma ställe som hon själv. /Cello


Jag i min tur utmanar Therese och Isa.
Det är en rolig ordspråksutmaning. Det gäller att komma på ett ordspråk eller citat och illustrera det med ett foto. Sedan ska stafettpinnen lämnas vidare till två bloggvänner. Därefter ska man länka tillbaka till Petunia som är den som startade stafetten. Hon gör då en sammanställning av alla bidrag.

Ha en bra kväll

Onsdag

Nu har halva veckan gått och det har varit en berg o dal-bana. Äntligen tillbaka på jobbet-känsla, fy fan för jobbet-känsla och det ordnar sig på jobbet-känsla. Ungdomarna är som vanligt goa och försöker testa o utmana men det är deras sätt att mogna.

I morgon skulle det ha varit Örebrostart men det blev begravning istället. Begravning nr 1. Farmor lämnade oss på nyårsdagen och i morgon ska vi ta farväl av henne. Sorgligt men livets gång.

Nu ska jag göra lite kvällsmat, korv med bröd, sen blir det väl lite tv-tittande innan jag tar natta.

Ha dä

Förtydligande
Min biologiska farmor gick bort på nyårsdagen. Min svärfar Alf gick också bort på nyårsdagen. Jag har visst rört till det och benämner personerna utifrån mina barn ibland o då blir det rörigt.

Julen är slut....

....och bortstädad. Skönt. Det är skönt att vardagen börjar och vi har ju lite att greja med framöver. Det mesta efter farfar är iordninggjort så nu är det snart dags att börja med våra grejer. Packa, kasta, spara o städa. Det är två månader kvar men jag vet att två månader kan gå rysligt fort, men kul ska det bli.

Det ser ut som om det kommer att bli lite mindre kallt till veckan. Jag är så innerligt trött på denna kyla. Jag älskar vintern och på vintern ska det vara mycket snö och minusgrader men över 20?!?!?! Nej det räcker gott med -5 grader. Det är lagom.

Hursomhelst så känns livet lite lättare att leva igen och vardagen börjar på allvar i morgon och jag ser fram mot en spännande vårtermin.

Ha en bra eftermiddag och glöm inte En annan del av Köping i kväll.

Kall dag

Det var kallt när jag vaknade men det blir kallare o kallare. Nu är det 23.4 grader. Det är såna här dagar jag skaknar en braskamin eller öppen spis men det kommer vi få sen när vi flyttar. Myyysigt.


Nu ska jag ta och plocka ur en kasse med lite saker och sen vet jag inte riktigt vad det blir. Jag får ta dagen som den kommer.

Ha en bra dag där ute o klä er varmt.


Kvällen, Tack och ny blogg

Nu är det snart slut på en otroligt jobbig dag. Det känns ändå lite lättare nu så får vi se vad natten har att bjuda. Ems o Lilla O har kommit hem och det känns skönt. Kram på er.

Jag vill också tacka er som tänkt på oss och kommit med värmande ord. Tack. Det har behövts och känts skönt.


Nu är det mycket jobb framöver så det är "bara" att hugga i.

Jag har febrilt letat efter den sida med stilmallar som jag hittade Fender (katten ni vet) som jag hade på min blogg tidigare men hittar den inte. Det fick bli den här så länge o den duger fint.

Ha en bra kväll


Hård start

2010 började väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. När älskade människor i ens närhet går bort så känns livet jobbigt och när de är fler så blir det knappast lättare. När älskade människor i ens närhet, på allt detta, får bekymmer och mår dåligt då känner man att man inte riktigt räcker till. Men jag ror iland med detta också och säkertligen kommer ut som en starkare och visare människa i andra änden.

Bekymmer och problem stöter vi på med jämna mellanrum. Det är det som kallas erfarenhet. Svårt att tänka så just nu men det är så det är. Det löser sig men det är eget ansvar hur. Jag älskar er.

Idag måste jag städa lite och kanske ta bort julen. Jag har inte bestämt mig än. Läxor måste också göras för jag känner att jag ligger lite efter där. Återigen en tung dag som ska gås igenom.



2010

Efter en trevlig nyårsafton så vaknade jag strax efter 10 och gick upp. Tog ett glas fil för att sedan gå ut på en promenad, äntligen. Skönt, bara 8 grader ute.

Jag fick frågan om jag avgett något nyårslöfte men det är nog första gången jag glömt det. Det gör jag alltid mer som tradition än som löfte. Om jag ska avge något så här dagen efter så blir mitt löfte att jag ska må bra. Vad som bör/ska göras för att jag ska nå dit får bli det som faller mig in allteftersom. Det jag kan påverka ska jag försöka påverka.

Hoppas även ni hade en trevlig nyårsafton och att ni får ett bra 2010.
Kram på er

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu