Oj oj oj

Igår var jag på bowling med några av mina arbetskamrater. Oj vad kul det var. Jag har till och med träningsvärk i skinkorna. Och vet ni, jag vann.

Efter bowlingen gick till en mycket bra restaurang och åt och drack gott. Mannen hämtade mig efter sitt eftermiddagsskift och det räckte gott för min del.

Idag har dagen varit tung och för första gången på länge har jag varit riktigt illamående.

Sonen har kört dottern till Mangskog. Men fattar ni. Varför åker man till Mangskog?


Jag tar nya tag i morgon tror jag.
Hej

Hjälp!!!!!!

Linda, det går skitvägen detta. Kan du inte bli min mentor. Jag tar barna och till och med mannen din nån gång om du vill i utbyte.

Thumbnail

Lite nyheter

Då var det dags att förnya sig lite. Ny design och lite klickbar reklam. Jag börjar med att göra reklam för Haléns och net on net. Det är sidor jag själv använder flitigt. Nåja, lite då och då.

Idag har det varit en jobbig dag med magkatarr o annat. Usch o fy. Illamåendet var stundvis plågsamt. Många tankar var det under natten o många problem skulle lösas (men inte löstes) men ikväll ska jag lägga mig tidigt utan att försöka lösa några problem, då blir det bättre.

Annars jobbar jag på o är trött hela tiden. Inte ens rosenroten tycks hjälpa längre. Som ni märker är det mesta s-t just nu. Men som alltid så kommer det nog att lösa sig, eller vad tror ni?
 
Citatet;
Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre.

Ha en bra kväll

Lite av varje

Jag var på kurs på universitetet i torsdags och där pratade vi om vad vi bör och inte bör lära de unga som ska börja lära sig att läsa. Då kom vi in på hårda och mjuka vokaler. Vilka är det och framförallt varför. Vet ni? Det visste inte jag? aouå är hårda och eiyäö är mjuka. Grejen är att det är inte vokalerna som är mjuka och hårda. Det beror på vilken bokstav som kommer före. Stj-ljud och j-ljud är mjuka och k-ljud och g-ljud är hårda. Alltså kaka, kåk, gul, gård, (k- och g-ljud) då är det hårda vokaler som används. Kejsare, Kina, gyllene, göra. (stj- o j-ljud). Då är det mjuka vokaler som används.  Detta gäller när K och G är inblandat. Förstår ni? Detta visste inte jag. Jag kommer bara ihåg de mjuka gjorda av bomull och de hårda av hårt bröd i klassrummet men inte varför och hur.

Jag fick även reda på att dom, dej, sej, mej är godkänt av akademierna, och att sin, sitt och sina kommer troligtvis att bli borta och ersättas av hans och henns. Men herregud, har jag helt tjatat i onödan på mina barn. F-n. Det ser inte bra ut i skriven text tycker jag. "Det ska minsann se ut som det alltid gjort".... eller?
Ja, så duktig lärare är jag.

Ikväll tog jag en lång promenad och kunde konstatera att överst på min inköpslista står broddar. Det är ju s-tsvårt att gå. Sedan tog jag en lite tur i solariet för att sedan prova att göra sushi. Jag sträcker mig till att prova rullarna. Jag handlade på ica och om jag tycker att det funkar så provar jag nog Sunlindas butik, gärna med din hjälp Sunlinda. Det ska bli spännande för det är snart klart nu. Det blir även ett (nåja två!!!) glas vin. Jag är helt ensam ikväll och kommer nog att titta på let´s dance (trots att det inte är så bra), filosofera över livet och försöka förstå dess mening.  Det kanske även blir lite manikyr, pedikyr, inpackning mm. Ibland ä det helt underbart att vara för sig själv eller hur?
                                                   
Ha en bra kväll

Utmärkelse 2

Återigen tackar jag för en utmärkelse. Denna gång med motiveringen; En hemmavid nyligen turkietberest granne som skriver om allt mellan himmel och jord, en blogg jag inte kan vara utan. Himla kul. Det är sånt här man ska ta fram när man deppat ihop. TACK Erika.
tulpaner

(Jag glömde skriva att Nu är det er tur, ni som fick en utmärkelse av mig att ge en till 8 bloggare/bloggar ni gillar.)

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse och det är ju himla kul. Motiveringen lyder;Tonårsmamma med fötterna på jorden! Det gör att jag känner mig stolt och  motiverad att fortsätta blogga ett tag till för uppenbarligen är det så att det finns en del som är intresserade av att läsa vad jag skriver. Kul. Tack Lotta. Och naturligtvis får du en tillbaka för även om jag inte kommenterar varje dag så läser jag.


Så var det min tur att dela ut utmärkelser. Det blir de som jag har länkat till för det är de bloggar jag läser och är intresserad av.
Annzingen-Tack för att du finns. Du är en fantastisk människa som stöttar både på jobbet och annars.
Emma-Till min älskade dotter som är så otroligt duktig och flitig och framförallt empatisk och omtänksam. Kram
Erika-Tack för all peppning när det börjar gå tungt o för kuliga bloggar.
Linda-Min bäste vän. Tack för att du finns (ska kanske tack mor o far din). Finns alltid till. Kram
Lotta-Inspirerande och intressanta bloggar. Alltid kul att läsa.
Marie J-Min träningsmorot. Tack för att du drar med mig ut och för dina kuliga bloggar.
Robin-Till min älskade son som kämpar o kämpar o är jätteduktig. Även han empatisk o omtänksam. Kram
Singelpappan-Kämpa på o krama Ellen.

Det är svårt att sätta ord på det men ni är värda denna utmärkelse allihopa.
Kram allaNu är det er tur att skicka till 8 andra bloggare/bloggar ni gillar.


Snabba ryck

Det lönar sig att dissa för nu jäklar kom plogen.

Hiss o Diss

Nu är det dags för mig att hissa och dissa.
Jag hissar mina barn och mina vänner. Tack för fruktsallad och vänners närvaro när det behövs. Ni är ovärdeliga.Thumbnail
Jag dissar snöplogningen, eller rättare sagt frånvaron av den.

Måste man köpa en stor bil bara för att man bor i Borgvik? Jag med min lilla bil tog mig knappt fram på vår gata. Kasst helt enkelt.

Idag blev det ingen träning för min del. Ingen promenad varken måndag eller tisdag. Jag känner mig inte riktigt pigg.
Thumbnail

Jag hoppas på en vänskaplig promenad eller två under helgen Linda.
Ha dä

Konstigt fenomen

Det är välkänt och accepterat att det alltid fattas strumpor i rena tvätten även om man inte tvättar i tvättstuga men det finns ett fenomen till; varför är alla kläder vrängda utåin när man tar ut dem ur tvättmaskinen . Det gäller t-shirts men särskilt trosor/kalsonger. Om det inte vore så ofräscht så skulle jag vända dessa underkläder innan tvätt för att se om de är rättvrängda när jag tar ut dem. Är det någon mer än jag som har det så? Det enda jag vränger utåin innan tvätt är nyare jeans.


Idag har det inte hänt så mycket. En förmiddagspromenad och en kopp kaffe hos Sunlinda (Tack) för att sedan göra lite biffar med lök, sås o potatis. O sen var det denna tvätt!!! Jag tog en tur till Grums o hämtade Emma (+ tog med pizza o kebabrulle till grannen. Hoppas det smakade). Sen blev det lite kvällsmat, toast, lite dator o nu närmar det sig kvällen. Jag lyssnar nog slut på min bok i kväll. Tyvärr har jag missat en del för jag somnar så gott när jag lyssnar på kvällen o bussen, men jag tror jag vet vem mördaren är. Författaen är en islänning som heter Alnadur Indridason, Änglarösten.
Jag har lyssnat på fler av hans böcker o rekommenderar dem varmt.
Till vecka blir det lite lugnare o jag hoppas på lite fler promenader.
Ha det bra så hörs" vi under veckan.
Natti natt

Som utlovat

             

Här kommer receptet på den goda pajen jag gjorde häromdagen.

Deg                                                                                                             
100g marg                                                                                      
8dl mjöl (jag hade i mindre)                                              
3 dl mjölk                                                                     
4 tsk bakpulver                                                

Fyllning
1 kg köttfärs
olja el. marg
2 burkar tomatkross
2 påsar tacomix

Sås
5 dl creme fraiche
8 msk lättmajonäs
2-3 vitlöksklyftor

Övrigt
Tomat
lök ost


Arbeta ihop degen och tryck ut den i formar eller i en långpanna. Förgrädda. Rör ihop majonäs, creme fraiche o vitlök. Fräs köttfärsen, strö i tacokryddan och ha i tomatkrosset. Fyll formen med köttfärsröran och klicka över vitlökssåsen. Lägg på en tomatskiva och lökringar efter smak och strö lite ost över.
Grädda i ca20-30 min.

Tips: * Gör degen ganska tunn eftersom den jäser.
* Jag hade 2 dl grahamsmjöl, 2 dl dinkel fullkorn, 2 dl rågkross och resten vetemjöl. Det blir både godare och nyttigare.
* Alternativ fyllning; Broccoli och ädelost eller kantareller och purjolök. Det gjorde jag också. Gott, gott.

Fantastiskt gott och en smidig lunch eller när barna kommer hem efter skolan.

Idag tog jag en promenat tillsammans med Sunlinda och sedan en kopp kaffe hos henne. Tack för sällskapet Sunlinda. Sedan åkte jag till Slottsbron för att hämta Emma innan vi åkte till Delvin. Emma red en sväng utan hjälp och det gick bra förutom att han ryckte sönder den extra nosgrimman han behöver ha. Vi har försökt att få hjälp med att fixa sadeln men den fick jag ta hem för att fixa själv och det gick ju bra. Bra karl (kvinna) reder sig själv. Vi har även köpt en ny (begagnad) sadel. Den hon använder nu är en westernsadel och den trivs hon inte riktigt med.


Jag och Emma har kommit överrens om att vi åker på en campingsemester i år till Danmark för att nästa år åka till Grekland eller Spanien eller varför inte Turkiet igen. Vi får se. Danmark blir det nog iallafall.

Nu ska jag ta kvällen för att orka upp i skaplig tid i morgon för att få lite gjort.
Natti natt

Mmmmm

Har nyss ätit en mycket god paj. Har inte receptet i närheten men det kommer någon dag. "Pålägget" var iallafall broccoli, ädelost och purjo. mmmm.


Jag kom hem lite sent i dag men kände ändå att promenaden pockade på. Gick till Sparnäs tur och retur med lite omväg och det var en fantastisk promenad. När jag gick utmed sjön så small och mullrade det hela tiden nästan som om åskan gick, hela tiden. Våra element är väl fantastiska.


Nu ska jag kolla lite på Made in Sweden så får vi se vad det utmynnar i.  Fd paret Bagge och Andreas.
              

Ha det bra alla så hörs vi.
Utmaningen Erika kommer nog under helgen.
/S

Bra helg

Nu är helgen slut och den har varit lugn o skön. Flera promenader som just nu känns i fotleden men det är så skönt att röra sig. På tisdag börjar stepen och den ser jag fram mot.

Jag har ägnat en stor del av helgen åt att plocka bort julen. Det känns som det är vardag igen. Till veckan är det en hel arbetsvecka med fyra sena kvällar. Måndag-möte, tisdag-träning, onsdag-möte, torsdag-universitetet och sen är det helg igen. Det går fort.

Jag har skrivit upp några bra recept på paj som jag ska prova under veckan. Är de goda så meddelar jag.

Ha en bra vecka så hörs vi säkert ett par gånger.

Sammanfattning

Här kommer en liten sammanfattning av min julledighet;

 En underbar dag med korvgrillning. Nyårsafton.

   Först blir hon ledd                sen rider hon själv

Lugn och ro har härskat mycket det här lovet
  Trots allt var plastgranen snygg fast plastgran är mot mina principer

  Lite uppsnofsad inför jul i Värmskog. Man kan väl alltid försöka.

  En fantastiskt trevlig och rolig nyårsafton

             

Trots att det inte varit så mycket snö här så har det varit kallt och fantastiskt vackert. Jag har åkt skidor och spark och tagit många promenader. Annzingen var hos mig och Sunlinda och vi hade en mycket trevlig (och för vissa en mycket sen) kväll. Tack snälla ni för sällskapet. Som synes orkade vi ändå med en promenad dagen efter.

Ja, så här blev mitt lov och på onsdag börjar jag jobba efter nästan tre veckors ledighet och det känns tyvärr lite tungt, men jag säger som du Sunlinda, det ska nog bli lite skönt med vardagen igen. (Eller!?!?)

Ha dä

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu